6. januarja, 2019

Pogosta vprašanja

1.) Ali je čiščenje DPF/FAP filtra varno?

Postopek je popolnoma varen in se izvaja v nadzorovanem okolju.
Čiščenje DPF/FAP filtra vrne do 98% učinkovitosti novega DPF filtra. Dobro delujoč DPF filter pozitivno vpliva tudi na porabo goriva in vozne lastnosti avtomobila.

2.) Ali nudite JAMSTVO/GARANCIJO na opravljeno delo?

Da, nudimo jamstvo na delovanje DPF/FAP filtra. Ob čiščenju se pretok filtra izmeri in s tem tudi dokazujemo, da je DPF filter delujoč.
Za dolgoročno delovanje filtra na samem vozilu ne moremo jamčiti. Pravilno in dolgoročno delovanje filtra je vezano na pravilno delovanje motorja.
Ker ob čiščenju ne poznamo stanja motorja, ne moremo vedeti, kako dolgo bo filter pravilno deloval. Če boste po čiščenju naleteli na težave z delovanjem DPF/FAP filtra, se po dogovoru s stranko lahko diagnosticira težava in jo skušamo odpraviti (šobe, EGR, turbinski polnilnik, cevi, slab tuning, itd.).

3.) Ali je čiščenje DPF/FAP filtra stroškovno učinkovito?

Vsekakor. Menjava DPF/FAP filtra z novim je precej draga.
Druge metode, kot je prisilna regeneracija ali uporaba kemičnih dodatkov, problem samo začasno odpravijo in sicer tako, da odstranijo samo saje.
Globoko čiščenje pa zagotavlja, da odstranimo saje in pepel in s tem povrnemo do 98% prvotne učinkovitosti samega filtra.

4.) Katere so prednosti DPF/FAP čiščenja?

Stroškovno je občutno ceneje kot menjava z novim filtrom.
Poleg tega bo vaš avto porabljal manj goriva in olja. Vozilo bo s tem delovalo bolj ekološko.

5.) Ali lahko odstranim DPF/FAP filter?

Lahko, vendar takšno vozilo ni v skladu z veljavno zakonodajo in ne more opraviti tehničnega pregleda.